HelloData, dichterbij je gegevens

Met HelloData heb je controle. Controle over je gegevens. In veel gevallen nog niet vanzelfsprekend. Dat zou het wel moeten zijn. Als gebruiker moet je op ieder moment kunnen bepalen welke data je deelt en met wie. Dat is het gedachtegoed van HelloData.

Controle over je energiedata 

We starten met controle over energiedata uit je slimme meter. Energiedata komen vrij door het verbruik van gas en elektra. Je slimme meter registreert dit verbruik. Dit verbruik zegt iets over jou: ben je wel of niet thuis, hoeveel was draai je per week en hoe lang sta je onder de douche. Maar wie kan dit verbruik inzien en wat zou je zelf willen inzien? Met behulp van een energieverbruiksmanager kun je inzicht verkrijgen in je energie. Kijk naar Toon®. Maar als je behoefte hebt aan andere of aanvullende diensten, is het aanbod beperkt en verlies je al snel het overzicht. Wie ontvangt je data als je eenmaal een dienst hebt gebruikt?

Lees ook: Energie verbruiksmanagers

Deel veilig je slimme meter data

Mijn HelloData is een persoonlijk dashboard in een veilige omgeving. Alleen jij hebt toegang. Hier deel je data uit je slimme meter veilig met energieverbruiksmanagers zoals apps. Zo kun je op ieder moment bepalen welke gegevens je deelt en met wie. Door het intrekken van een autorisatie (ofwel toestemming) weet je zeker dat de aanbieder van de app geen data meer ontvangt. Een stukje controle over je privacy.

Belangrijk om te weten: HelloData is geen Cloudoplossing. Wij slaan geen fysieke energiedata op. Enkel je e-mailadres en instelling als service. Data die je doorgeeft via HelloData worden tijdelijk bewaard en worden na vertaling weer gewist. Zo weet je zeker dat alleen de gekozen app je data ontvangt.

HelloData heeft geen toegang tot je energiedata.

En het gebruik van HelloData. Dat is kosteloos. Want grip op je data mag geen geld kosten. Jij bent de baas over jouw gegevens. Wil je HelloData niet meer gebruiken, dan verwijder je je account. Dat kan overal en altijd. Hiermee verwijder je ook al je toestemmingen en weet je zeker dat niemand jouw actuele data kan inzien. Meer weten over hoe wij omgaan met je privacy? Lees ons privacy statement.

Meer data, meer controle

Nu zijn het nog energiedata uit je slimme meter, maar straks heb je in hetzelfde dashboard ook controle over andere data. Neem nou energiedata uit je elektrische auto. Des te meer apps verbonden zijn met HelloData, des te meer controle én keuzevrijheid je hebt.

Lees ook: HelloData voor consumenten

Op naar één open standaard

Ontwikkel je een energieverbruiksmanager? Wij vertalen realtime energiedata uit de slimme meter naar een open standaard. Koppel je dienst met onze API en je hebt eenvoudig toegang tot realtime energiedata. Uiteraard wel met ondubbelzinnige toestemming van de consument.

Lees ook: HelloData voor serviceproviders

Een creatieve invulling geven aan toepassingen met energiedata. Je hoeft niet te investeren in technische koppelingen en autorisatiemogelijkheden voor de consument. Leuke apps stimuleren de consument om aan de slag te gaan met zijn energiehuishouding. Alleen zo kunnen we de consument betrekken en de energietransitie versnellen.

Lees ook: De energietransitie

Ontdek de mogelijkheden van HelloData. Neem via onderstaand formulier contact met ons op.