Naar het artikeloverzicht

Waar wij in geloven

Wij van HelloData geloven dat het delen van data een persoonlijke keuze moet zijn. Daarom wil HelloData een nieuwe standaard neerzetten in het delen van energiedata: veilig, vertrouwd en volledig door jou bepaalt wie je data ontvangt. Hoe we dat doen? Door de consument regie de te geven over zijn energiedata. Wij bieden een beschermde digitale omgeving waar je als anonieme gebruiker energiedata kunt delen met wie én wanneer jij wilt.

Alles wat wij doen, toetsen we aan vijf principes: de HelloData principes.

Controle

Waar staan we voor: de consument moet altijd de regie kunnen voeren over zijn energiedata.
Hoe brengen we dat in de praktijk: via een beschermde digitale omgeving kan een consument zijn toestemmingen beheren; je bepaalt zelf wanneer je jouw energiedata deelt en met wie.

HelloData staat voor controle
HelloData staat voor controle

Anonimiteit

Waar staan we voor: de gebruiker heeft recht op zijn privacy. Alleen jij hebt inzicht in welke data je deelt en met wie.     
Hoe brengen we dat in de praktijk: HelloData kan een gebruiker niet identificeren. We slaan geen bruikbare data op.

HelloData staat voor anonimiteit
HelloData staat voor anonimiteit

Security

Waar staan we voor: de consument moet zijn energiedata veilig kunnen delen.    
Hoe brengen we dat in de praktijk: Na toestemming wordt de data van begin tot eind versleuteld. Alleen die partij aan wie de toestemming is verleend, krijgt toegang.  

HelloData staat voor security
HelloData staat voor security

Connectiviteit & keuzevrijheid

Waar staan we voor: Om nieuwe, innovatieve producten en diensten te stimuleren die aansluiten bij de behoefte van de consument, is een gelijk speelveld nodig.    
Hoe brengen we dat in de praktijk: We faciliteren een open standaard voor energiedata. Wij vertalen energiedata naar een gestandaardiseerde output zolang dit onvoldoende door de markt wordt geregeld.

HelloData staat voor connectiviteit en keuzevrijheid
HelloData staat voor connectiviteit en keuzevrijheid

Onafhankelijkheid

Waar staan we voor: Alleen een partij met een neutrale positie kan alle belangen van de spelers binnen het energiespeelveld behartigen. 
Hoe brengen we dat in de praktijk: We faciliteren een energiedata infrastructuur voor alle spelers en beogen een onafhankelijke positie in de maatschappij.

HelloData staat voor onafhankelijkheid
HelloData staat voor onafhankelijkheid

Reacties over "HelloData principes "

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Reageer