Naar het artikeloverzicht

De rol van de digitale sector in de energietransitie

CERRE organiseert op 13 juni aanstaande een seminar over de rol van de digitale sector in de energietransitie. Om de energietransitie te laten slagen is participatie van consumenten essentieel, echter blijft het betrekken van de consument bij de energietransitie een grote uitdaging. Tijdens het seminar worden praktische handvatten besproken hoe we meer betrokkenheid kunnen creëren van consumenten bij de energietransitie.

De focus van het programma ligt op zowel de technische uitdaging als de vormgeving van regulering en beleid. Vragen als ‘Welke infrastructuur is nodig om een verandering in het consumentengedrag te realiseren?’ als ‘Hoe helpen de voorgestelde beleidsontwikkelingen?’ komen aan bod. Samen met deelnemers uit de  energie- en digitale sector (van beleidsmakers tot technische specialisten) worden technische oplossingen en mogelijke kansen besproken.

HelloData is tijdens dit event aanwezig om kennis op te halen op het gebied van het thema energietransitie. Controle over energiedata voor de consument wordt door veel partijen als voorwaarde gezien om de consument te betrekken. Deze voorwaarde sluit naadloos aan bij onze visie. En hoe kunnen we de voorwaarde borgen in voorgestelde oplossingen? Wij denken hier graag over na en nemen de uitkomsten van het seminar mee in de ontwikkeling van onze dienst.

Cerre (Centre on Regulation in Europe) is een denktank die het begrijpen en de ontwikkeling van regelgeving in de diverse netwerken van Europa bevordert. Deze omvatten de sectoren energy, elektronische communicatie, media, water en spoor.

Meer informatie is terug te vinden op de website van CERRE.

Reacties over "CERRE seminar "

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Reageer