Naar het artikeloverzicht

[Blog]

Op het moment dat mijn gesprekspartner zijn verhaal vertelde, dwaalden mijn gedachten onbewust even af naar het moment dat ik zelf voor het eerst las over de grootschalige uitrol van de slimme meter in Nederland. Het was nog vóórdat ik bij HelloData werkzaam, en dus “gewoon” consument was.

Stel je voor, je bent lekker in tijdschriften aan het struinen, je hebt interesse in de digitale wereld en je oog valt op een artikel over energie, energiebesparing, big data en slimme meters. Voor mij typisch zo’n artikel waardoor ik even getriggerd word. Als consument kijk je immers naar mogelijkheden om je energie zo goedkoop mogelijk te verkrijgen. Jaarlijks kijk je naar de meest voordelige aanbieder en het overstappen wordt je via de diverse websites wel heel erg makkelijk gemaakt.

Om toch nog wat extra energie te besparen, zou die slimme meter me vast kunnen helpen.

Ik weet nog dat ik onmiddellijk naar mijn meterkast liep om te kijken of ik al een slimme meter had. Mijn huis en installatie was pas gebouwd dus die kans zou aannemelijk zijn, las ik. Nee dus! Ik heb nog gekeken wanneer mijn woonplaats op de rol stond, maar uiteindelijk heb ik het laten rusten.

Mijn gesprekspartner had zich grondig voorbereid op ons gesprek.

Hij had onze website nauwkeurig bestudeerd. Hij kende daarom HelloData. Hij wist dat hij zijn energiedata op een veilige manier kon delen. Hij vertelde dat hij getriggerd was, dus waarom niet tot actie overgaan? Ook hij was naar de meterkast gelopen en zag dat hij wél een slimme meter had.

Lees ook: Over de slimme meter

Trots vertelde hij dat hij een account op HelloData had aangemaakt.

De logische vervolgstap was dat hij zijn meter wilde koppelen. Alleen wist hij op dat moment het serienummer en de verificatiecode van zijn slimme meter niet. Die had hij nodig om te koppelen en zou hij na zijn bezoek bij ons nog wel even een keer rustig opzoeken en invoeren.

Ik moest hem teleurstellen. Zo slim is zijn slimme meter namelijk niet.

En die codes zou hij nooit vinden.

Natuurlijk, de slimme meter stuurt zijn gegevens met zijn uitdrukkelijke toestemming naar de netbeheerder of energieleverancier. Maar om de slimme meter écht slim te maken, zodat hij er als eindgebruiker ook iets mee kan, is er nog iets anders nodig.

Ik vertelde hem over een zogenaamde P1-lezer.

Op de slimme meter zit een P1-poort, een aansluiting waar een telefoonstekkertje in past. Hierop kun je deze P1-lezer aansluiten. Als je nu de P1-lezer aan je HelloData account koppelt (door het invoeren van een serienummer en verificatiecode van de P1-lezer!), kun je via je eigen internetaansluiting de meetwaarden uit je slimme meter via HelloData delen. En het unieke van HelloData is dat jij hierbij altijd de touwtjes in handen hebt!

Privacy voorop: jij bepaalt met wie je die data deelt.

Zo kun je kiezen uit een aantal handige apps die je inzicht geven in jouw energieverbruik. En vind je een app na verloop van tijd niet meer interessant, dan kun je die app weer heel makkelijk zelf ontkoppelen. Je bent dus zelf in controle over jouw data, jouw privacy is gewaarborgd.

’Dus eigenlijk moet je die meter zelf nog even écht slim maken.’

Ik gaf hem met een knipoog en een duim duidelijk te kennen dat hij met zijn conclusie de spijker op zijn kop sloeg, en we bogen ons weer over het daadwerkelijke onderwerp van onze afspraak.

Kees de Bree is een voormalig collega van ons Business team.

Reacties over "Slimme meter? Hoezo slim…?"

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Reageer